Představujeme naše běžce – EVA

Eva, 46 let. Zažila domácí násilí, fyzické i psychické. Díky tomu ztratila sebevědomí a připadala si naprosto k ničemu. Únik z kruté reality bohužel našla v drogách. Nyní je ve výkonu trestu a trénuje na Yellow Ribbon Run 2019.

„Mám tři sourozence. Rodiče se nám v dětství hodně věnovali a podporovali nás. Ráda jsem četla a sportovala.

V 19 letech jsem se seznámila s dnes již bývalým partnerem. Na počátku byl náš vztah harmonický, narodily se nám 3 děti. Pak ale začal partner podnikat. Chodil domů čím dál méně, a navíc pod vlivem alkoholu. To byla první trhlina našeho vztahu.

Postupně v něm stoupala agresivita a téměř nebylo dne, aby mě neuhodil. Od fyzického násilí nebylo daleko k psychickému a k hospitalizacím v nemocnici. Srážel mi sebevědomí, ponižoval mě. A já si připadala naprosto k ničemu. Začala jsem hledat útěchu. A bohužel jsem ji našla v drogách, které mi dodávaly ztracené sebevědomí a pomáhaly mi utéct z reality.

Po 20 letech jsem vztah ukončila. Mylně jsem se domnívala, že vše zvládnu, postarám se sama o děti, ale drogy jsou začarovaný kruh, ze kterého není úniku. Dnes si uvědomuji, co vše drogy způsobily mně, mým dětem. Učím se se svou závislostí pracovat. Učím se zvládat krizové situace. Začínám se znovu věnovat koníčkům z dětství. A snažím se nalézt sebe sama.“

#UtecPredsudkum #yellowribbonrun #yrr2019